Logaški taborniki smo pričeli s predhodnico, s čimer se je začelo letošnje taborjenje. Pred prihodom otrok je seveda potrebno postaviti vse, kar potrebujemo za življenje na taboru: od šotorov in kuhinje, do privezov za konje. Že v petek zgodaj zjutraj smo naložili tovornjaka, s katerima nam je vojska pomagala pripeljati opremo na taborni prostor v Bovcu. Pljunili smo v roke in ni trajalo dolgo, preden so stali vsi šotori. Za dobro ohladitev po napornem delu, je poskrbela Koritnica s svojimi 9°C.

V naslednjem dnevu nam je delo preprečil dež, vendar smo ga izkoristili za lastno zabavo. Pripravili smo milnato drsalnico in tako lažje počakali na lepše vreme, ko smo zakurili in si pripravili večerjo na ognju, zvečer pa še izkusili lokalno dogajanje v Bovcu.

Seveda med delom ne gre brez zabave, tokrat smo se gugali na velikanski gugalnici in obiskali bližnji vrh Svinjak. Od tam smo videli vse bližnje vrhove in celotno bovško kotlino, prav tako pa naš taborni prostor. Torej smo pripravljeni in že nestrpno pričakujemo prihod otrok.