Podarite nam 0.5% dohodnine

Vsi davčni zavezanci, ki oddajate dohodninsko napoved in ste rezidenti Republike Slovenije, imate možnost odločanja o svoji dohodnini. 0,5% dohodnine, ki jo za vas plača delodajalec, vsako leto država razdeli med nevladne, humanitarne, športne, kulturne in druge organizacije, ki delujejo v javnem interesu. Deljenje sredstev so leta 2007 uredili tako, da lahko vsak sam odloča kdo prejme 0,5% od njegove dohodnine, če pa se sam ne izreče, vlada njegov prispevek razdeli po svoji vesti. Takšna donacija vas torej nič ne stane, saj vaših pol odstotka sicer upoštevajo v proračunu. Zakonsko podlago za donacije predstavljata 142. člen Zakona o dohodnini in Uredba o namenitvi dela dohodnine za donacije.

Na seznamu upravičencev do donacij je tudi naše društvo, tako se lahko odločite, da vaših pol odstotka prejmemo logaški taborniki!

0,5% dohodnine nam lahko darujete na naslednje načine:

  1. Prek spodnjega gumba prenesete obrazec za donacijo in ga pošljete bodisi na finančni urad bodisi na naslov društva (Vodovodna cesta 10a, 1370 Logatec)
  2. Izpolnjen obrazec prinesete na vodovo srečanje in ga oddate vodniku.
  3. Uporabniki sistema eDavki lahko to storite prek spleta.
  4. Pisno ali ustno na zapisnik pri finančnem organu.
Prenesi obrazec

Več o akciji si lahko preberete na spletni naslovu: http://www.dobrodelen.si/sl/index/article?path=/o-akciji. Podpisana dokumentacija se zbira vsako leto do izteka koledarskega leta. Če ste obrazec v preteklih letih že izpolnili, ponovno izpolnjevanje ni potrebno, saj namenitev velja do preklica oziroma dokler ne izpolnite novega obrazca (za drugo društvo).