V soboto, 19.maja, smo se logaški in vrhniški taborniki odpravili na območni mnogoboj v Grosuplje. Tam so se otroci preizkusili v različnih taborniških znanjih, ki so se jih učili med letom na sestankih. Mnogoboja se je udeležilo 7 ekip s svojimi vodniki. Nekaj od starejših tabornikov, ki so odšli zraven, pa je pomagalo tudi pri ocenjevanju različnih disciplin.

Poleg nas se je tekmovanja udeležilo še nekaj drugih rodov iz obljubljanskega območja. Uradno se je tekmovanje začelo, ko smo se vsi udeleženci zbrali v zboru ob 10uri, nato pa so ekipe po starostnih skupinah odšle vsaka po svoje.

MČ-ji so se najprej odpravili postavljat ogenj v gozd, nato pa so ekipe začele odhajati na lov na lisico. Med tem so se preostale ekipe, ki niso bile na progi, sprehajale od točke do točke in postavljale bivak iz dveh šotork, se preizkusile v premagovanju ovir, ter družile in zabavale.

 GG-ji pa so morali pokazati že malo bolj zahtevna znanja kot so lokostrelstvo…

 …signalizacija (oddajanje črk z zastavicami)…

…postavljanje signalnega stolpa, orientacija ter postavljanje šotora savice.

Na tekmovanju je bilo zelo zabavno, vreme je bilo lepo. Zaradi sonca pa je kar nekaj tabornikov domov odšlo rdečih. Naši taborniki so osvojili odlična mesta, s čimer so pokazali, da so bili čez leto pridni in delavni. S tekmovanja so prinesli 5 pokalov za osvojena mesta od prvega do tretjega, kar je med 28 ekipami zelo lep rezultat.
Nekateri taborniki se že aktivno pripravljajo za obisk državnega mnogoboja, ki bo med 15. in 17.junijem v Murski soboti.

Spisala in uredila Ogrlca.
Slike pa je prispevalo društvo Drevored Zavod za aktivno mesto iz Grosuplja oz. ga. Irena Gantar. Najlepša hvala!