V največji čistilni akciji v zgodovini Slovenije je na 7.000 divjih odlagališčih odpadke čistilo najmanj 250.000 prostovoljcev, kar presega 12 odstotkov vseh prebivalcev in je preseglo vsa pričakovanja organizatorjev – društva Ekologi brez meja. Zaenkrat so zbrali 60.000 kubičnih metrov odpadkov, pričakujejo pa, da jih bodo najmanj 80.000.
Logaška deponija bo zbrane smeti sprejemala še nekaj dni
Občino Logatec je čistilo najmanj 1.700 prostovoljcev v vseh krajevnih skupnostih – gasilci, jamarji, godbeniki, skavti, čebelarji, planinci, ekipa Valkartona … in preko 100 posameznikov. V čistilno akcijo so bile vključene šole in vrtci. Nad številom “čistilcev”, še bolj pa zbranih smeti je bil presenečen celo direktor Komunale Logatec, katere delavci bodo imeli z odvažanjem vreč in kosovnih odpadkov še za nekaj dni dela.

Taborniki smo med smetmi našli celo slovensko zastavo

Čistili smo tudi taborniki, na naše veliko veselje pa so se nam pridružili tudi starši, bratci, sestrice in prijatelji. Najmlajši smo poskrbeli, da je zdaj očiščena okolica našega taborniškega doma, čistili smo na Košu in se na koncu pridružili logaškim študentom v boju proti divjemu odlagališču pod Širokimi Njivami vzdolž Rovtarske ceste.

Starejši taborniki so v soboto spet spretno pomagali pri čiščenju Logaščice in njenih bregov. V vodo so se podali z dvema kanujema. Odgovor na vprašanje, kaj vse so našli, boste lahko izvedeli v kratkem, prav tako pa si tudi ogledali njihove fotografije.
Za tokrat objavljene fotografije pa se zahvaljujem Tini Pivk, Jerci Korče in Andreju Korenču.
Čopasti Metulj*