Juhu, danes smo vsi uspešno prispeli v tabor! GG-ji pa imamo za sabo imamo kar nekaj prehojenih kilometrov, zabavnih prigod in smeha.

Prvi dan smo s polnimi nahrbtniki na ramenih odpravili iz Logatca proti Borovnici. Pot nas je vodila skozi sotesko Pekel, kjer so se najpogumnejši okopali v tolmunu pod slapom. Iz soteske smo pot nadaljevali proti našemu prvemu prenočišču, vendar nas na poti ujel dež, zato smo se zatekli v bližnje gostišče, kjer so nas postregli s toplim čajem in nas zavili v tople odeje. Ko je dež ponehal smo se odpravili do seniku, kjer smo posušili premočene oblačila in skuhali večerjo po dnevu polnem pustolovščin.

Naslednje jutro smo se odpravili na vlak iz Borovnice v Ponikve na Dolenjskem. Od železniške postaje smo prehodili lep del poti po okoliških gričih in naposled prispeli do točke, kjer reka Temenica zopet pride na površje. Tam smo si odpočili v gosti senci ob reki, lovili žabe in se okrepčali. Zvečer smo se nedaleč stran utaborili na gozdni jasi, kjer so GG-ji sami postavili bivake in si skuhali rižoto nad ognjem.

Tretji dan smo se že navsezgodaj odpravili na vlak v Mirni Peči, ki nas je pripeljal do Semiča. Ta dan je GG-je čakala orientacijo z zabavnimi izzivi. Pot jih je peljala do gozda pri Sveti trojici, kjer so lahko dokazali svoje znanje in samostojnost, saj smo si popolnoma sami postavili bivake, skuhali večerjo in prenočili. Zjutraj so najstarejši GG-ji poskrbeli, da so za seboj pospravili, si nadeli nahrbtnike in se končno odpravili do tabornega prostora, kjer se je že začel drugi del dogodivščine. Tu so se z avtobusom danes pridružili še mlajši taborniki in pester program na taboru se lahko prične.