V vikendu med 7. in 8. majem smo se z GG-ji odpravili na pustolovsko dogodivščino ob slovensko morje. Naš cilj je bil je bilo naselje Kavaliči, deset kilometrov od Kopra, kamor smo v jutranjih urah prispeli z vlakom. Nismo se ustrašili prigovarjanja domačinov, da je naša destinacija kar predaleč za pešačenje in se po ekipah pogumno odpravili čez slikovito primorsko zaledje.

Pot nas je vodila mimo akumulacijskega Vanganelskega jezera in po Poti za srce do vinogradniških Marezig. Od tam nismo imeli več daleč do našega cilja, kjer so imeli GG-ji že naslednjo nalogo: opremo za bivakiranje so si morali prislužiti s taborniškim znanjem. Vmes nas je prekinila manjša nevihta in imeli smo čas za počitek. Na prostoru za bivakiranje v bližnjem gozdu smo si postavili najrazličnejše bivake in pripravili odlične makarone v smetanovi omaki.

Naslednji dan se nam je mudilo v Koper, morje je imelo namreč že 17°C, kar je popolnoma dovolj za tabornike, da se ohladijo. Obetala se je nova pošiljka dežja in začeli so se oglašati želodci, zato smo se napotili v bližnjo picerijo, kjer smo se do sitega najedli. Sledilo je še spoznavanje koprskih znamenitosti v obliki fotoorientacije, potem pa smo se utrujeni odpravili nazaj na vlak in domov.

Kot vidite smo se imeli super, upamo da nas bo na naslednji taki akciji še več!