Ob koncu leta se PP-ji in malo starejši že tradicionalno odpravimo na krajši oddih. Na šesto PP zimovanje se nas je odpravilo devetnajst, in sicer v Šmartno na Pohorju, čudovito vasico nad Slovensko Bistrico. Bivali smo v koči tabornikov iz Slovenske Bistrice, Rodu Črnega jezera. Že prvi večer smo obiskal božično-novoletni koncert in spoznali lokalno skupnost, sledil pa je večer ob družabnih igrah.

Naslednji dan smo si ogledali najstarejše freske v Sloveniji v cerkvi Sv. Martina v Šmartnem in staro slamnato kritje bližnje domačije, družbo pa nam je delal sosedov pes. Sprehodili smo se po gozdni učni poti v Bojtini in se drsali na zamrznjenem ribniku, na katerem smo tudi zakurili ogenj. Popoldne smo streljali z zračno puško, vadili make-up, izdelovali balon na vroči zrak in imeli pravi fotoshooting.  Po odlični večerji smo se zabavali z miselno igro Zofa in ogledom filma.

Tretji dan smo pred kosilom trenirali orientacijske veščine v pohorskih gozdovih. Po toplem ričetu je sledila študija primera, kjer smo po skupinah pred komisijo reševali težave namišljenega taborniškega rodu. Odločili smo se, da bomo zadnjo večerjo pripravili skupaj, tako smo se razdelili v skupine, ki so bile zadolžene za postrežbo, predjed, juho, glavno jed in sladico. Večerja nam je super uspela, po obilnem pomivanju pa smo se zabavali na tematskem večeru ob glasbi iz osemdesetih let prejšnjega stoletja. Čez noč smo se razveselili nekaj snega, dva najbolj pogumna pa sta noč preživela v zimskem bivaku. Naslednji dan so se nekateri kepali, drugi pospravljali, vsi pa smo tekom zimovanja napolnili baterije in že komaj čakamo rodovo zimovanje.