Tokrat se iz tabora javljamo GG-jke.

V nedeljo smo se starejši odpravili na trdnjavo Kluže. Pot nas je vodila navzgor ob Koritnici, na vrhu pa smo si privoščili čokolado. MČ-ji so se ta čas poigrali z zemljevidi, iskanjem zaklada in izdelovanjem makete tabora. Brez dobrega kosila - tokrat je bil to golaž - in počitka tudi ne gre. Za nas ga je pripravil kinolog Peter v prenovljeni poljski kuhinji logaške civilne zaščite. 

Popoldne smo se skupaj z vodniki igrali strateško igrico, nato pa je sledila še igra škratje in vile, kjer so MČ-ji morali opravljati zabavne naloge, ki smo jim jih pripravili GG-ji. Po večerji so mlajši spoznavali astrologijo, pri čemer so izvedeli veliko o njihovih horoskopih. Zelenorutniki smo se odpravili na nočno orientacijo do sotočja rek Soče in Koritnice.

Naslednji dan so rdečerutniki preizkušali njihovo kreativnost z izdelovanjem predmetov na različnih delavnicah. Po kosilu smo hiteli pospravit šotore, saj jih kravice pridno ocenjujejo. Popoldan je bilo res vroče, zato skoraj ni bilo tabornika, ki bi ušel cevi z vodo ali se ne bi vrgel v Koritnico. Malo mlajši so se na zabaven način ohladili z vodnimi igrami. Smeha res ni primanjkovalo. 

GG-ji smo čez dan imeli veliko izbere pri delavnicah. Ukvarjali smo se z maketami, ognjem, črpalko za vodo, glasbo in fotografijo. Zvečer so ob tabornem ognju za nas vodniki pripravili pravi šov.

Karmen je lačna, Ira je zaspana, Nina pa joka. Seveda se šalimo, imamo se super.

Karmen, Ira in Nina.