Logaški taborniki smo pričeli z letošnjim taborjenjem v Gozdu Martuljku, ob reki Savi Dolinki. Že prejšnji teden je v petek na taborni prostor prispela pridna predhodnica, ki je postavila šotore, kuhinjo in pripravila vse druge objekte, ki bodo omogočili udobno življenje na taboru. Po treh dneh trdega dela je prišel čas za odmor. Raziskali smo okolico, med drugim smo se odpravili na Martuljške slapove in do Brunarice pri Ingotu. Te dni so nas prvič obiskali gasilci, ki so prvič napolnili rezervoar za vodo, našo taborno postavitev pa smo uspeli preveriti v nevihti. Pridružila se nam je tudi ekipa vodnikov, ki se je na taborjenje odločila kar prikolesariti. Dolga pot, boleča rit in navigiranje jim ni predstavljalo težav, na tabor so prišli super volje po mnogih lepih razgledih.

Včeraj so z avtobusom iz Logatca na taborjenje končno prispeli še otroci. Pogled na taborni prostor jih je pričakal šele po tem, ko smo skupaj prečkali mostiček čez potok Martuljek. Hitro so se vselili v šotore in se okrepčali z odlično obaro, še pred tem pa prvič dvignili zastavo in zapeli taborniško himno. Popoldne smo se dodobra seznanili z življenjem na taboru, izkoristili že nekaj časa za igro, po večerji pa prižgali ogenj, ki ga je pripravila predhodnica. Medvedki in čebelice so nadaljevali s plesnim večerom, starejše pa je čakal nočni izziv, imenovan Journey to the end of the night. Združili so moderno tehnologijo z dogodivščino in v okolici Gozda Martuljka z GPS-om iskali točke, pri čemer so se morali izogibati hitrim lovilcem.

Danes nam vsake toliko časa nagaja dež, vendar se kot pravi taborniki slabega vremena ne ustrašimo. GG-ji so si zgradili svoj kotiček, s hišico na drevesu in visečim kavčem. Mlajši so tekmovali v podiranju rekordov in zadevali nagrade na tomboli. Več jutri, nekaj slik pa je že na voljo na spletni galeriji na povezavi: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums