Prvi dan tabora smo preživeli v vročem sončnem vremenu. Kmalu po prihodu starejših GG-jev so prispeli tudi mlajši MČ-ji. Vsi so se udobno namestili v šotore, GG-ji so si svoje postavili kar sami. Po kosilu smo preizkusili precej osvežilno kopanje v Lahinji. Pogumni so pokazali svoje spretnosti skakanja iz pomola. Po kopanju smo se preoblekli in se z MČ-ji usedli ter šli čez skupne dogovore. Medtem so GG-ji pridno postavili šotore in se vanje vselili. Nekaterim je šlo bolje kot drugim. Skupaj so si zastavili različne cilje in povedali svoja pričakovanja. Med popoldnevom so vsi dobili svoje taborne majice, ki jih sedaj uporabljajo za zbor. Po okusni večerji smo se vsi zbrali okoli ognja in počakali na svečan prižig. Tradicionalno smo preživeli prvi večer ob ognju ob petju taborniških pesmi, ter igranju taborniških iger.

Drugi dan smo začeli s prvo telovadbo. MČ-ji smo po zajtrku pridno pospravili šotore, saj so jih kasneje tudi ocenili, tako kot bo to potekalo vsak dan. Dopoldne smo nadaljevali z raznolikimi delavnicami, s katerimi bodo pridobili nova praktična znanja. Ustvarili smo svoj splav, naredili makete naših planetov, naredili poligon za kobilice, ter nabirali zelišča. Potem smo nadaljevali z izdelovanjem hišic iz palčk in zobotrebcev. S tem so odkrivali arhitekta v sebi. Med odmorom smo izvedli še kakšen skok v vodo, nato pa smo nadaljevali z osnovami bontona v družbi kraljice. Svojo iznajdljivost so pokazali z izdelovanjem daril zanjo. Potem je začel padati dež. Zaradi tega so se pojavili razni izzivi, a smo jih skupaj premagali in s programom nadaljevali v jedilnici. Igrali smo se različne vrste kart in preživeli svoj čas v prijetni družbi. Večer pa smo si popestrili z zabavnim kvizom, ki nam je kravžljal možgančke.

GG-ji so si dopoldan pridno zavihali rokave in postavili svoj kotiček, v katerem so si prijetno uredili okolico. Postavili so si svoje klopi in mize, ter si zgradili svoj mali pomol. Po kosilu jih je polovica planirala svojo točko za prihajajoči večer, druga polovica pa je dokončala kotiček. Zaradi dežja smo se odločili za kratko igro, pod streho v kotičku. Po večerji smo spoznavali vodnike z zabavno tombolo. Za naslednje dni si želimo čim več lepega vremena in nasmehov na obrazih otrok. Več fotografij je na voljo v spletni galeriji na povezavi https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157709509828662.

Zala, Matic in Dominik