Taborjenje gre počasi proti koncu in že jutri se vrnemo domov v Logatec. Vendar najprej nekaj besed o včerajšnjem dogajanju. Dopoldne so se MČ-ji uspešno vrnili z bivaka v Mirtovičih, kjer so prespali čez noč. Malo utrujeni so čas po kosilu so preživeli na različnih delavnicah, eni so izdelovali lestev za zipline, drugi so ustvarjali, tretji pa so se zabavali v znanstvenih poskusih, ostali pa se igrali umazani twister. Sledil je čas po vodih, zvečer pa se zabavali na namišljenem sodišču.

GG-ji so dopoldne posneli poročila, vsaka skupina je pripravila kakšen prispevek o aktualnem dogajanju v Ribjeku, stvar pa so popestrili z reklamami in različnimi intervjuji. Pojasnili so na primer izginotje lepilnega traku in 20 rib ter napovedovali vreme z vremenskim kamnom. Popoldne so se naučili risati profil terena. Po malici je sledilo presenečenje, imeli so namreč natanko pet minut za napolnitev nahrbtnika za enodnevni bivak. Pot ni bila dolga, na cilju pa jih je čakal jahalni konj in vsak se je lahko preizkusil v jahanju, drugi pa so med tem streljali z lokom. Zvečer so GG-ji obiskali sosednji tabor Rodu Bičkove skale in se odigrali nekaj skupinskih iger.

Danes zjutraj je bilo na sporedu skupinsko slikanje, čez dan je na sporedu še nekaj športnih aktivnosti in taborniški krst za vse, ki še nimajo taborniškega imena. Kljub temu da bi v Ribjeku gotovo ostali še dlje, bo treba kmalu začeti pospravljati, da bo vse nared za odhod. GG-ji bodo svojo pot nadaljevali jutri v smeri Kočevske Reke in s tem pričeli pohodni tabor, ki bo trajal do sobote.

Fotografije so na voljo v galeriji. Se kmalu spet javimo, čez kakšna dva tedna tudi iz prav posebnega taborjenja, MOOTa na Islandiji.

Matej