Zadnja dva dni je na taboru lepše vreme in to smo tudi dobro izkoristili. V petek zvečer so najmlajši večer preživeli ob tabornem ognju in kitari in se naučili veliko pesmi. Gozdovnike in gozdovnice je obiskala Teta Puber, strokovnjakinja na svojem področju, odgovorila pa je na marsikatero vprašanje, ki pesti starejše tabornike.

Naslednji dan smo se prebudili v sončno jutro. V sobotnem dopoldnevu so se otroci pomerili v taborniških olimpijskih igrah. Plezali so okrog mize, streljali z lokom, metali kladivo, se vozili s samokolnico, tekmovali v črvoborbi in drugih disciplinah. Po popoldanskem počitku in skoku v Savo je za MČ-je sledil taborniški paintball kjer prav noben ni ostal povsem čist. Starejši so popoldne začeli z moduli, ki bodo trajali nekaj dni. Prvi se bodo naučili nekaj kuharskih spretnosti, drugi so na pionirskem modulu izboljšali GG kotiček, tretji pa se učijo gledaliških veščin. Tudi GG-ji so se to popoldne uspeli umazati, za njih je namreč sledila blatna in mrzla proga preživetja, kjer so se med drugim tudi spuščali po reki v zračnici. Mlajši so ta čas ustvarjali in spoznali nekaj znanstvenih poskusov.

Zvečer so zelenorutniki uživali v nočnih igrah, napadali so tabor in skušali prečkati mejo, lovili pa so jih kar njihovi vodniki. MČ-ji so opravljali veščino Poznavalec morja. Danes je za mlajše na sporedu lov na lisico in pohod na bivak, kjer bodo tudi prespali, zato je po krepkem zajtrku sledilo pakiranje nahrbtnikov. Starejši se trenutno učijo cirkuških spretnosti ampak toliko za zdaj, do naslednjič.